Chained SSL Certificaten

Koop alleen bij een betrouwbare aanbieder

Wanneer u via SSL verbinding maakt met een website, bepaalt de bezoeker van de browser of het SSL Certificaat wel of niet moet worden vertrouwd, afhankelijk van welke Certification Authority (CA) het daadwerkelijke SSL Certificaat heeft uitgegeven. De browser kijkt naar zijn eigen interne lijst van vertrouwde Certification Authorities (CA's) om dit te bepalen. Deze worden door de leverancier van de browser (zoals Microsoft, Netscape en Mozilla) in de browser toegevoegd.

Technical Information Support

Het merendeel van de SSL Certificaten worden door Certification Authorities (CA's) uitgegeven die hun eigen vertrouwde CA-basisCertificaten hebben en gebruiken. We geven alleen SSL Certificaten uit van vertrouwde Certification Authorities (CA's) - dit betekent dat ze al door de leverancier van de browser aan de browser zijn toegevoegd en als zeer vertrouwd beschouwd worden. Een aantal nieuwere SSL Certificaten, zoals uitgebreid gevalideerde (Extended Validation - EV) SSL Certificaten kunnen een Chained Certificaat bevatten, maar we bieden alleen Chained Certificaten waarvan de Certification Authority (CA) het daarbij behorende basisCertificaat bezit.

Sommige bedrijven geven minderwaardige SSL Certificaten uit

Sommige Certification Authorities (CA's) hebben geen vertrouwd CA-basisCertificaat in browsers, of gebruiken niet hun eigen root en gebruiken een Chained Root zodat hun SSL Certificaten worden vertrouwd. In wezen geeft een Certification Authority (CA) met een vertrouwde CA-basisCertificaat een Chained Certificaat uit dat de browserherkenning van de vertrouwde basis-CA overneemt. Deze SSL Certificaten staan bekend als Chained Root SSL Certificaten en de uitgever van het SSL Certificaat kan er nu eigendom van zijn.

Een directe relatie is een teken van stabiliteit en vertrouwen

Als Certification Authorities (CA) een eigen vertrouwde CA-basisCertificaat heeft, dat al in browsers aanwezig is, is het duidelijk een teken dat ze langdurige, stabiele en geloofwaardige organisaties zijn die langlopende relaties hebben met de leveranciers van de browsers (zoals Microsoft, Mozilla en Netscape) voor de integratie van hun vertrouwde CA-basisCertificaten. Om die reden worden dergelijke Certification Authorities gezien als aanzienlijk geloofwaardiger en stabieler dan aanbieders van Chained Root SSL Certificaten die geen directe relatie hebben met de leveranciers van browsers, of geen gebruik maken van hun eigen basisCertificaten om SSL Certificaten uit te geven.

U kunt de Certification Authorities (CA's) bekijken die hun eigen basisCertificaten hebben en gebruiken door de lijst in uw browser te openen. We raden niet aan om een SSL Certificaat van een aanbieder te gebruiken die geen directe relatie heeft met de leverancier van de browser.