Frauduleuze Orders

& Creditcard betaling geschillen

Wij gebruiken verschillende kredietinformatiebureaus en automatisch een standaard bericht te sturen naar hen na ontvangst van een frauduleuze order of betaling terugboeking. Een terugboeking is wanneer een kaarthouder keert of een creditcardtransactie geschillen.

Chargeback, Reversal & Payment Disputes

Trustico® controleert elke bestelling voor authenticiteit

Wij controleren de authenticiteit van elke bestelling. Als uw bestelling is afkomstig van een verdachte land of u hebt een open proxy gebruikt zijn wij gebonden om uit te vinden. We zullen onmiddellijk intrekken van een Certificaat dat is afgegeven en beginnen civiel- en strafrechtelijke en gerechtelijke procedures.

Uw persoonlijke gegevens, de IP-gegevens en de domeinnaam zal op diverse emittenten van het SSL Certificaat ter voorkoming van toekomstige fraude worden verstrekt. Uw domeinnaam kan worden op de zwarte lijst en internetgebruikers zullen op hun hoede te handelen met uw website.

Terugboeking, omkering & betaling geschillen

In het geval dat wij ontvangen een chargeback of omkering sturen we onmiddellijk de informatie aan een kredietinformatiebureau. Dit op zijn beurt zal ernstige gevolgen hebben voor uw credit rating. Wij zijn niet verplicht om de schuld te markeren als betaald, zelfs nadat we ontvangen verdere betaling de situatie rectificeren.

We gebruiken verschillende kredietinformatiebureaus in verschillende landen - waaronder Australië, Verenigde Staten, Nieuw-Zeeland, Verenigd Koninkrijk en Europa.

Na ontvangst van een chargeback, omkering of eerste betaling geschil, extra kosten worden toegepast op het oorspronkelijke bedrag van de bestelling en een account aangemaakt worden. In het geval dat de rekening is niet betaald zal wij gerechtelijke.

Extra kosten kunnen omvatten - maar zijn niet beperkt tot - juridische kosten, kosten van herstel en collectie, credit rapportage kosten en bankkosten.